Bursa’nın sinekle mücadelesi laboratuvara taşındı
BURSA (İGFA) –Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken, temiz hava, temiz su, temiz toprak ilkesiyle gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre miras bırakmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da çalışmalarını sürdürüyor. halk sağlığını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen unsurlarla hız kesmeden.
Özellikle yaz aylarında önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkan sinekle mücadele çalışmalarını Tarım Peyzaj A.Ş. toplam 231 ilaçlama işçisi, 343 araç ve ekipman.
Bursa genelinde 47 bin 475 sivrisinek üreme kaynağı, 2 bin 391 ahır-gübre-çöp depolama alanı ve mezbaha ile 103 bin 150 çöp konteynerine dönem boyunca periyodik olarak biyosidal eserler püskürtülüyor.
Tarım Peyzaj A.Ş. tarlada sinek ve vektörlerle yaptığı çalışmaları bilimsel ortama taşımıştır. Mikroskop altında yapılan incelemeler ile gerçek zamanlı ve gerçek ilaç türleri belirlenir.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Tarım Peyzaj A.Ş. Genel Müdür Semih Polat ile yeni kurulan laboratuvarı inceledi.
Bursa’yı geleceğe daha sağlıklı bir şekilde taşımak için her alanda değerli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Lider Aktaş, sinek ve vektörlerle yapılan çalışmaların toplum sağlığı açısından kritik hizmetlerden biri olduğunun altını çizdi.
Sineklerle uğraşmanın bir yılı aratmayan bir iş olduğunu vurgulayan Lider Aktaş, “Etkin mücadele için bu vektörlerin yapısını ve davranışlarını iyi bilmek gerekiyor. Mücadelede doğru zamanın belirlenmesi ve doğru ilaçların kullanılması için bu laboratuvar büyük önem taşımaktadır. İlaçları sadece çöpe atmıyoruz, konuyu bilimsel olarak da tüm yönleriyle ele alıyoruz. Takip eden süreçlerde Tarım Peyzaj A.Ş. Ayrıca kendi biyosidal ürün ruhsatımızı da alarak saha uygulamalarında kullanmayı planlıyoruz.”